Skip to main content

”En av mina stora tillgångar är att jag från väldigt tidigt i livet bär med mig en stor förvirring. Om man sysslar med kunskap så är ju det väldigt bra, för att man känner att man aldrig riktigt fattar utan man måste fortsätta att leta.”

I det här avsnittet av podden Gaia möter har vi bjudit in Thomas Jordan, universitetslektor och docent i arbetsvetenskap på Göteborgs universitet. Det är ett vindlande och fördjupande samtal mellan Thomas och Gaias Johan Grip om hur vi kan utvecklas som vuxna, vad perspektivmedvetenhet och komplexitetsmedvetenhet innebär och hur det kan hjälpa oss samt mycket, mycket mer.

I samtalet refererar Thomas till Inner Development Goals, Iva Vurdelja och Deanna Kuhn (se även nedan för fler tips på fördjupning).

Lyssna på Thomas och Johans samtal här:

 

För dig som blir intresserad av mer på dessa ämnen så kommer här lite tips på läsning:

Några texter av Thomas:

Några böcker att fördjupa sig i:

  • Deanna Kuhns The Skills of Argument
  • Kristian Stålnes Vuxen men inte färdig
  • Kristina Elfhags Livsutvecklingens psykologi

Inner Development goals kan du läsa mer om här:

https://www.innerdevelopmentgoals.org

 

“Gaia möter” är en serie samtal med spännande personer som söker vägar i vår komplexa samtid genom att fokusera på att både utveckla människan och verksamheten. Samtalen kretsar kring kraften i att ha ett tydligt varför, hur man skapar hållbar och långsiktig förändring, vikten av möten mellan människor etc.

Vi får ta del av såväl exempel från verkligheten, personliga insikter, forskningsrön som perspektiv och kunskap från Gaias 20+ år som partner till tusentals bolag och organisationer.

Bakom spakarna: Anna Wilhelmsson

Musik: Lars Jansson

Bild: Mats Gleisner