Skip to main content

Victor Kilén är stadsdirektör i Nacka kommun, en innovativ och framgångsrik kommun. Lyssna i spelaren nedan på avsnittet Gaia möter Victor Kilén stadsdirektör Nacka kommun.

Samtalet handlar om hur vi leder för framtiden och vilka utmaningar Victor ser framåt för Nacka och för hela den offentliga sektorn.

I Nacka använder man sedan länge kundbegreppet och arbetar mycket med kundbemötande. Under 2024 genomför man en stor dialogsatsning med hjälp av AI, där man frågar Nackaborna om vilket Nacka de vill ha i framtiden.

Victor ger också perspektiv på hur den stora knäckfrågan kompetensförsörjning skulle kunna lösas framåt. Digitaliseringen kan och ska absolut vara en dellösning. Victor ser också att en bättre arbetsmiljö där människor kan, vill och orkar jobba är en avgörande del.

Gaia möter Victor Kilén stadsdirektör Nacka kommun är inspelat direkt efter Gaias digitala tisdagslunch, ett forum för chefer och ledare i offentlig sektor som Gaia ordnar en gång i månaden. Samtalspartner till Victor är Gaias Micael Mathsson.

Bakom spakarna: Anna Wilhelmsson.