Skip to main content

Gaia möter Anna Thörn regiondirektör Region Dalarna, en region där man söker lösningar på det komplexa läge som man befinner sig i.

Det här samtalet är inspelat direkt efter Gaias digitala tisdagslunch, ett forum för chefer och ledare i offentlig sektor som Gaia ordnar en gång i månaden. Samtalspartner till Anna är Gaias Micael Mathsson.

Samtalet handlar om att organisera och leda för samverkan – en avgörande faktor för att lösa både nutidens och framtidens utmaningar enligt Anna.

Hon pratar också, inspirerad av en kollega inom den offentliga förvaltningen, om sidledsmod, att stärka och inspirera varandra i sidled inom och mellan organisationer. Hon betonar att uttrycket ”att ge och ta” både på svenska och engelska inleds med ordet ge.

Anna tipsar också om sin dörrpostreflektion. Att innan man stänger dagen helt, stanna upp i dörrposten och reflektera kort kring frågor som: ”Vad har gjort mig mest nyfiken idag?”, ”Vad har jag fått en ny bild av idag?” Inte för att börja agera på detta eller omedelbart söka lösningar utan för att bara få fatt i sina egna tankar och sedan lita på att mönstren kommer att uppstå över tid.

 

 

Gaia möter Anna Thörn regiondirektör i Region Dalarna:

“Gaia möter” är en serie samtal med spännande personer som söker vägar i vår komplexa samtid. Detta genom att fokusera på att både utveckla människan och verksamheten. Samtalen kretsar kring kraften i att ha ett tydligt varför, hur man skapar hållbar och långsiktig förändring, vikten av möten mellan människor etc.

Vi får ta del av exempel från verkligheten. Gästerna bjuder även på en del personliga insikter och forskningsrön. Vi på Gaia passar på att dela perspektiv och kunskap från våra 20+ år som partner till tusentals bolag och organisationer.

Alla avsnitt ligger på Spotify samt här på vår hemsida. Scrolla ner så hittar du fler avsnitt.

Bakom spakarna i detta avsnitt: Anna Wilhelmsson.